Posts In: Periode 5: 4 nov - 9 dec

Ouder-kindyoga

9 december 2021

6× vanaf zaterdag 4 nov t/m 9 dec 9:30 – 10:15 €85,- incl 3x wobbelyoga

4x vanaf zaterdag 13 jan t/m 10 feb 9:30 – 10:15 (m.u.v.  20 januari)  €56,-

Vanaf 2,5 tot 5 jaar

Als ouder/verzorger is het geven van individuele aandacht het beste cadeau dat je je kind kunt geven. Samen yogales volgen is hopelijk niet alleen een positieve ervaring, maar ook een fijn één-op-één-moment voor jou en je kind. Het kan de onderlinge band versterken en jullie leren om samen te werken. Omdat de spanningsboog bij deze doelgroep kort is, wordt de les gegeven volgens een vaste structuur en worden een aantal onderdelen met regelmaat herhaald. Ik maak gebruik van thema’s zoals bijvoorbeeld de seizoenen, vieringen als Pasen, Sinterklaas en Kerst. Maar ben ook dol op verhalen van en gebruik graag (prenten)boeken als De Gruffalo, Het Muizenhuis, Fiet wil rennen, Moppereend of Rupsje Nooitgenoeg. Jonge kinderen zijn beelddenkers en kunnen zich aan het hand van het verhaal goed verplaatsen in het thema. Ik wissel verschillende spelvormen af, zoals voorlezen, zingen, kleuren en dansen / rennen, en maken we tijdens de cursus, om de week gebruik van een wobbelboard. Ik probeer van een yogales een leuk, speels en dynamisch avontuur te maken. Als ouder/ verzorger deel je samen met je kind de yogamat. Deze les duurt ca 45 minuten.

 

Locatie: Buurtcentrum Oranjewijk, Prinsesseweg 441, 9717 BK Groningen

  Inschrijven Ouder kind yoga  Geboortedatum kind


  * verplicht

  Kinderyoga

  9 december 2021

  6× vanaf zaterdag 4 nov t/m 9 dec 10:45 – 11:40 €62.50,- inclusief wobbelyoga

  4x vanaf zaterdag 13 jan t/m 10 feb 10:45 – 11:40 (m.u.v.  20 januari)  €42,-

  Vanaf 6 tot 9 jaar

  Kinderen zijn van nature puur en onbevangen. Helaas kunnen deze eigenschappen verloren gaan, doordat er steeds meer van hen wordt verwacht. Daarnaast zijn er kinderen die het lastig vinden om met de dagelijkse drukte, prikkels en prestatie om te gaan. In mijn lessen wil ik uitdragen dat je goed bent zoals je bent, dat je mag zijn wie je bent en dat je mag ontspannen. De lessen zijn gericht op het soepel en sterk maken van je lichaam. Daarnaast leren ze om positief te denken, door het gebruik van positieve affirmaties in de meditaties. In de houdingen wordt er geoefend met de ademhaling, coördinatie, stabiliteit, evenwicht en concentratie. De lessen zijn gevarieerd en dynamisch, de eindontspanning is vooral gericht op nidrayoga. De kinderen leren niet alleen hoe je kunt samenwerken, maar leren ook hoe je om kunt gaan met emoties / gevoelens en hoe je bij jezelf kunt blijven. De lessen zijn nuchter en speels van aard. De les duurt 55 minuten.

  Locatie: Buurtcentrum Oranjewijk, Prinsesseweg 441, 9717 BK Groningen

   Inschrijven kinder yoga   Geboortedatum kind

   [recaptcha size:compact]

   * verplicht

   Tieneryoga

   9 december 2021

   6× vanaf zaterdag 4 nov t/m 9 dec  12:00 – 12:55   €62.50,-

   4x vanaf zaterdag 13 jan t/m 10 feb 12:00 – 12:55 (m.u.v.  20 januari) €42,-

   Vanaf 10 jaar

   “Piekeren is de verkeerde kant op schommelen” Piekeren is menselijk, meestal heb je er als tiener ook wel eens last van. Er gebeurt veel in je leven, je bent geen kind meer, maar ook nog niet volledig volwassen. Bij tieneryoga wordt er meer rekening gehouden met de veranderingen in je lichaam en je zogenoemde “puberbrein”. Misschien heb je soms periodes dat je niet lekker in je vel zit of heb je moeite met slapen, of misschien sluimeren er andere klachten. Je leert technieken om jezelf prettig en ontspannen te voelen. In mijn yogales probeer ik je bewust te laten worden van de verbinding tussen lichaam en geest. Allereerst gaat het vooral om het plezier en het leren luisteren naar je lichaam. Het gaat niet om lenig zijn of om de houdingen perfect te kunnen uitvoeren. Bij yoga gaat het om het zijn in het hier en nu, je aandacht is gericht naar binnen. Zie het als een moment waarbij je oefeningen gaat doen die niet alleen goed zijn voor je lichaam, maar ook kunnen bijdragen aan meer rust in je hoofd en zorgen voor een betere ademhaling. Je leert stoere en stevige houdingen die je lichaam niet alleen lening, maar ook krachtig maken. Deze les duur 55 minuten.

   Locatie: Buurtcentrum Oranjewijk, Prinsesseweg 441, 9717 BK Groningen

    Inschrijven Tieneryoga (Zaterdag)    Geboortedatum kind


    * verplicht