OVER MARABOU YOGA

Marabou Yoga is een creatieve en speelse, therapeutische yoga & Rots en Water onderneming die kinderen en vrouwen spelenderwijs helpt bewust te worden van hun eigen lichaam en geest.

Marjolein Hensens is de eigenaresse van Marabou Yoga en verzorgt yogalessen, Rots & Watertrainingen en lichaamsgerichte therapie voor kinderen, tieners, ouder-kind en voor vrouwen in de wisseljaren. De speelse, creatieve lessen maken je bewust van je lichaam en geest en zorgen voor verbinding: in eerste plaats met jezelf, met de ander en de wereld om je heen. Veel (les) inspiratie komt uit de natuur, (prenten)boeken, Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), oefeningen uit ACT (Acceptance Commitment Therapy), positieve psychologie, Vedische filosofie en het moederschap.

Waarom kinderyoga?

WAAROM KINDERYOGA

Tegenwoordig leven we in een snelle, steeds drukkere maatschappij vol ‘prikkels’, eisen we veel van onszelf en soms ook (onbewust) van onze kinderen. Onze kinderen weten niet beter dan dat er dag & nacht ‘vermaak’ is door de digitalisering en dat je te allen tijde ‘bereikbaar’ moet of kunt zijn.

De Marabou

DE MARABOU

Marabou is een Afrikaanse vogel, familie van de ooievaar. Het is een bijzondere standvogel, hij heeft een kale, roze kop met een grote gelige snavel, met zwarte vleugels en een grijszwart en wit lijf. Deze vogel heeft voor mij een bijzondere betekenis, vanwege mijn liefde voor het Afrikaans continent.

Over de docent van Marabou

OVER DE DOCENT

Yoga is voor mij een manier om tot mezelf te komen. Naast dat het mijn lichaam souplesse en kracht geeft, geeft het mij een kalme geest en vergroot het mijn bewustwording. Yoga heeft mij leren omgaan met spanning en leren luisteren naar mijn lichaam.