OVER DE DOCENT

Yoga leert je surfen op de golven van het leven”

Deze quote van Jon Kabat-Zinn (grondlegger van Mindfulness) vertelt precies wat yoga mij heeft gebracht. Het is voor mij een manier om tot mezelf te komen. Naast dat het mijn lichaam souplesse en kracht geeft, geeft het mij een kalme geest en vergroot het mijn bewustwording. Yoga heeft mij leren omgaan met spanning & prikkels van buitenaf en leren luisteren naar de fluisteringen van mijn lichaam.

Mijn naam is Marjolein Hensens (1980) eigenaresse van Marabou Yoga. Ik woon samen met mijn man en twee dochters in de stad Groningen. Al van kleins af aan heb ik een passie voor creatieve (zelf)expressie: van knutselen & tekenen, dansen (jazz/ modern) ballet tot het maken van muziek & theater. Yoga en meditatie ben ik vanaf mijn studententijd regelmatig gaan beoefenen.

Als kind kreeg ik vaak te horen dat ik “gevoelig” was, dit heeft (onbewust) geleid tot (onverklaarbare) psycho-somatische klachten. ⁠Later zat ik als (pre)tiener niet lekker in mijn vel, ik voelde mij onbegrepen door mijn omgeving, met alle gevolgen van dien: schoolresultaten verslechterden, ik moest afstromen en het gevolg: ik voelde mij onzekerder en depressiever. Wat had ik graag gewild dat yoga, rots & water en/of lichaamsgerichte therapie in mijn jeugd al bestond! Dan had ik ongetwijfeld als kind/tiener beter in mijn vel gezeten.⁠

Jaren geleden kwam ik met diverse lichamelijke klachten ziek thuis te zitten met de diagnose burn-out. Iets met “Tropenjaren”: de combinatie van het moederschap, het werken van onregelmatige diensten als verpleegkundige, altijd aan staan, chronisch slaapgebrek en doorploeteren (grenzeloosheid) onder het motto: “niet zeuren, maar doorgaan”. Eenmaal ziek thuis werden de klachten erger: slapeloosheid, angststoornis, hartkloppingen en uiteindelijk een depressie. Mijn lichaam zat vol met spanning, maar elke keer als ik de yogamat opging voelde ik verlichting: uit mijn hoofd en leren voelen in mijn lichaam.

Na een herstelperiode met hindernissen werd het weer licht: ik herstelde en besloot een kinderyoga opleiding te volgen.  Met als doel & missie om yoga toegankelijk te maken voor ouders en kinderen & tieners, waarbij je kunt leren omgaan met de prikkels van buiten af. Want we leven in een haastige, veeleisende, drukke wereld, met een maatschappij “vol” prikkels. Wat impact heeft op de ontwikkeling van het kind.⁠

Sinds 2019 geef ik diverse yogalessen en workshops aan zowel volwassenen als kinderen, en ben ik mij verder gaan specialiseren in “lichaamswerk“. In de lessen gebruik ik mijn creatieve en speelse kwaliteiten als rode draad om jou en/of je kind enthousiast te maken voor yoga en de natuur. Ik leer je hoe je met eenvoudige en simpele oefeningen je kunt blijven verwonderen.

Naast gecertificeerd (kinder)yogadocent & Rots & Watertrainer, heb ik een achtergrond als HBO-gespecialiseerd kinder-, & jeugdverpleegkundige en heb ik zowel persoonlijk, als binnen het werk in de GGZ en JGZ, ervaring in het omgaan met psychosomatische klachten bij AD(H)D / ASS, depressie/ burn-out en angststoornissen. Een overzicht van mijn expertise binnen het yoga / lichaamsgerichte vakgebied:

Kom ervaren wat “lichaamswerk” (yoga, rots & water, lichaamsgerichte therapie) voor jou kan doen!

Ik hoop jou en/ of je kind te ontmoeten in mijn les!

Zonnegroet,
Over de docent van Marabou Yoga