OVER DE DOCENT

Yoga leert je surfen op de golven van het leven”

Deze quote uit Flow Magazine vertelt precies wat yoga mij heeft gebracht. Het is voor mij een manier om tot mezelf te komen. Naast dat het mijn lichaam souplesse en kracht geeft, geeft het mij een kalme geest en vergroot het mijn bewustwording. Yoga heeft mij leren omgaan met spanning & prikkels van buitenaf en leren luisteren naar de fluisteringen van mijn lichaam.

Mijn naam is Marjolein Hensens (1980) eigenaresse van Marabou Yoga. Ik woon samen met mijn man en twee dochters in de stad Groningen. Al van kleins af aan heb ik een passie voor creatieve expressie: van (jazz/ modern) ballet tot musiceren. Yoga en meditatie ben ik vanaf mijn studententijd gaan beoefenen.

Als kind kreeg ik vaak te horen dat ik “gevoelig” was, dit heeft (onbewust) geleid tot (onverklaarbare) psycho-somatische klachten. ⁠ Later zat ik als (pre)tiener niet lekker in mijn vel, met alle gevolgen van dien: schoolresultaten verslechterden en ik voelde mij onzeker en depressief. Wat had ik graag gewild dat kinderyoga/ tieneryoga in mijn jeugd al bestond! Dan had ik ongetwijfeld als kind/tiener beter in mijn vel gezeten.⁠

Jaren geleden kwam ik met diverse lichamelijke klachten ziek thuis te zitten met de diagnose burn-out. Eenmaal ziek thuis werden de klachten erger: slapeloosheid, angststoornis, hartkloppingen en uiteindelijk een depressie. Mijn lichaam zat vol met spanning, maar elke keer als ik de yogamat opging voelde ik verlichting: uit mijn hoofd en leren voelen in mijn lichaam.

Na een herstelperiode met hindernissen werd het weer licht: ik herstelde en besloot een kinderyoga opleiding te volgen. Met als doel & missie om yoga toegankelijk te maken voor ouders, kinderen en tieners, waarbij je kunt leren omgaan met de prikkels van buiten af. Want we leven in een haastige, veeleisende, drukke wereld, met een maatschappij “vol” prikkels. Wat impact heeft op de ontwikkeling van het kind.⁠

Sinds 2019 geef ik diverse yogalessen en workshops aan zowel volwassenen als kinderen. In de lessen gebruik ik mijn creatieve en speelse kwaliteiten als rode draad om jou en/of je kind enthousiast te maken voor yoga en de natuur. Ik leer je hoe je met eenvoudige en simpele oefeningen je kunt blijven verwonderen.

Naast gecertificeerd (kinder)yogadocent, ben ik gespecialiseerd kinder-, & jeugdverpleegkundige en heb ik zowel persoonlijk, als binnen mijn werk in de GGZ en JGZ, ervaring in het omgaan met psychosomatische klachten bij AD(H)D / ASS, depressie/ burn-out en angststoornissen. Een overzicht van mijn expertise binnen het yoga / lichaamsgerichte vakgebied:

  • 95 uurs Yoga for Children, Rineke Vierhoven, www.pureyoga.nl
  • 2 – daagse cursus for Children with Highsensibility & Autism and AD(H)D, Arterre, www.holistischekinderyoga.nl
  • 1 – daagse cursus Babyyoga op een wobbelboard, Gea Scholtens, www.deweideblik.nl
  • 1 – daagse cursus Wobbelyoga, yoga op een wobbelboard, Rianne Roodbeen, www.wobbelyoga.nl
  • 200 uurs all-round Hatha yoga teacher, Rineke Vierhoven, www.pureyoga.nl
  • 5 – daagse opleiding Babyyoga & babymassage, Gea Scholtens,    www.deweideblik.nl
  • 3 – daagse basiscursus Rots & Water, Jordy Heinsdijk, https://www.rotsenwater.nl/
  • EHBO & reanimatie cursus en behaald certificaat voor baby’s & kinderen, http://livis.nl
  • 3 – daagse training Wisseljaren van de vrouw – Hormoonyoga, Rineke Vierhoven www.pureyoga.nl
  • 2- daagse specialisatie Rots & Water psychofysieke training voor het werken met psychosociaal trauma https://www.rotsenwater.nl/

Kom ervaren wat yoga voor jou kan doen!

Ik hoop jou en/ of je kind te ontmoeten in mijn les!

Zonnegroet,
Over de docent van Marabou Yoga