Lessen

Yogales165-groenemat

Therapeutische / lichaamsgerichte therapie / yoga

Het verschil tussen “gewone” yoga en/of therapeutische lichaamsgerichte therapie en/of yoga is dat de les volledig afgestemd wordt op het individu. Een individuele les waarbij ik probeer aan te sluiten bij de fysieke en/of psychische ontwikkeling & behoefte van het individu. Het begint met een telefonische intake en/of een fysieke intake kennismaking waarbij ik samen met jou of het kind en/of ouder(s) een analyse maak aan de hand van een anamnese. Het doel hiervan is inzicht te krijgen waar de hulpvraag ligt en/of disbalans zit en wat de lichamelijke en/of psychische klachten zijn. Vanuit daar maak ik, in overleg met jou of het kind en/of ouder(s), een lesprogramma met lichaamsgerichte oefeningen.

Wat kun je verwachten in deze vorm van lichaamsgerichte therapie; diverse yoga houdingen, ademhalingsoefeningen, mindfulness, spierversterkende oefeningen, gecombineerd met creatieve kleur-, of schrijfoefeningen, ontspanningsoefeningen en/of geleide meditatieve yoga. Maar ook oefeningen vanuit het Rots & Water programma; leren grenzen te (h)erkennen, oefenen in grenzen aan te geven verbaal en fysiek, zelfverdedigingstechnieken. Daarnaast heb ik expertise op het gebied van kinderen & jongeren met lichamelijke en/of psychische klachten als ASS/AD(H)D, angst & depressie en burn-out.

Wobbel yoga

Het leven is een balans van vasthouden & loslaten – R U M I

Ken jij de gave duurzame balansborden van Wobbel al? Wellicht heb je er zelf één of er weleens mee gespeeld bij iemand thuis of op het kinderdagverblijf / BSO? Een wobbel is een balansbord waarbij je op speelse wijze het lichaamsbewustzijn kunt vergroten, en balans, kracht en creativiteit stimuleert.

De oorsprong van een balansbord komt uit de Waldorf-scholen, ook beter bekend als de Vrije School. Wobbel Nederland heeft het balansbord vernieuwd en inmiddels bewegen hier wereldwijd bewegen heel veel kinderen op.

Bij Wobbelyoga beoefen je yoga in combinatie met een wobbelboard, je kunt het wobbelboard als “hulpmiddel” zien.        Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Door het gebruik van het bord als trainer kunnen gericht spiergroepen worden versterkt en gestrekt. Dit geldt zowel voor (jonge) kinderen als ook volwassenen en ouderen.

Hoe zien de lessen eruit? Elk kind gebruikt een Wobbel en tijdens ouder-kindyoga deel je een XL Wobbel met je kind. Voor deze les heb je geen wobbel en/of yoga ervaring nodig. Momenteel wordt er wobbelyoga gegeven in een lopende yogacursus en/of losse familie,- dreumesyoga workshop. Wil je op de hoogte blijven wanneer er een losse workshop plaatsvindt? Volg Marabou Yoga op facebook of instagram en/of meld je aan voor een nieuwsbrief.