Hormoon yoga

‘Het hormoonprofiel van een mens bepaalt een groot deel van de uiterlijke persoonlijkheid. Als je het endocriene stelsel verstoort, raak je de weg naar jezelf kwijt. Als het endocriene patroon verandert, beïnvloedt dat je gedachten en gevoelens. Een verschuiving in het patroon brengt vaak een andere teweeg.’ Hilary Mantel

Wist je dat je hormonen kunt zien als de dirigent van ons lichaam? Waar ons brein belangrijk is bij alle beslissingen die we nemen en de keuzes die we maken, zijn hormonen op hun beurt van invloed op hoe het brein functioneert. We kunnen simpelweg niet zonder deze stofjes die je lichaam zelf aanmaakt en die via de bloedbaan organen en weefsels aansturen om allerlei lichaamsfuncties te regelen.

In deze cursus staan yoga oefeningen speciaal voor vrouwen in de wisseljaren centraal. Er worden praktische vaardigheden en oefeningen gegeven, om het bewustzijn rondom je cyclus, of je wisseljaren beter te laten stromen. Het maakt niet uit in welke fase je zit – het proces van subtiele verandering in menstruatie tot menopauze-, de cursus zal je inzicht geven in de dynamiek van jouw hormonen.

De cursus is gebaseerd op diverse theorieën vanuit de huidige medische wetenschap, als vanuit de Vedische filosofie, waaruit yoga & Ayurveda zijn ontstaan. Je leert je overgangsklachten herkennen en bent na deze cursus instaat in te spelen op je klachten.

Hormoonyoga is een 6 weekse cursus en wordt gegeven in een kleine groep (max 4 vrouwen).

Investering: €85,-

Locatie: Studio Marabou Yoga in Lewenborg

Woensdagavond: 20:00-21:15 vanaf 28 februari t/m 3 april

Maandagochtend: 09:30-10:45 4 maart t/m 15 april

Bij meerdere aanmeldingen, wordt er een extra cursus uitgezet. Wil je liever deze cursus met een vriendin of alleen volgen? Dat is mogelijk, hiervoor geldt een ander tarief. Neem contact op voor de mogelijkheden.

    Aanvragen Hormoon yoga


    * verplicht