Posts In: Periode 4: sept - okt

Hormoon yoga

9 december 2021

Hormoon yoga

‘Het hormoonprofiel van een mens bepaalt een groot deel van de uiterlijke persoonlijkheid. Als je het endocriene stelsel verstoort, raak je de weg naar jezelf kwijt. Als het endocriene patroon verandert, beïnvloedt dat je gedachten en gevoelens. Een verschuiving in het patroon brengt vaak een andere teweeg.’ Hilary Mantel

Wist je dat je hormonen kunt zien als de dirigent van ons lichaam? Waar ons brein belangrijk is bij alle beslissingen die we nemen en de keuzes die we maken, zijn hormonen op hun beurt van invloed op hoe het brein functioneert. We kunnen simpelweg niet zonder deze stofjes die je lichaam zelf aanmaakt en die via de bloedbaan organen en weefsels aansturen om allerlei lichaamsfuncties te regelen.

In deze cursus staan yoga oefeningen speciaal voor vrouwen in de wisseljaren centraal. Er worden praktische vaardigheden en oefeningen gegeven, om het bewustzijn rondom je cyclus, of je wisseljaren beter te laten stromen. Het maakt niet uit in welke fase je zit – het proces van subtiele verandering in menstruatie tot menopauze-, de cursus zal je inzicht geven in de dynamiek van jouw hormonen.

De cursus is gebaseerd op diverse theorieën vanuit de huidige medische wetenschap, als vanuit de Vedische filosofie, waaruit yoga & Ayurveda zijn ontstaan. Je leert je overgangsklachten herkennen en bent na deze cursus instaat in te spelen op je klachten.

Hormoonyoga is een 6 weekse cursus en wordt gegeven in een kleine groep (max 4 vrouwen).

Investering: €130,- | 75 minuten

Locatie: Studio Marabou Yoga in Lewenborg

Woensdagochtend 9:00 – 10:15 & avond: 20:00-21:15 Data: 4 september t/m 9 oktober 2024

Bij meerdere aanmeldingen, wordt er een extra cursus uitgezet. Wil je liever deze cursus met een vriendin of alleen volgen? Dat is mogelijk, hiervoor geldt een ander tarief. Neem contact op voor de mogelijkheden.

  Inschrijven Hormoonyoga op woensdag

  Voor welke les wil je je inschrijven?

  [recaptcha size:compact]


  * verplicht

  Kinderyoga XL

  9 december 2021

  Kinderyoga XL NIEUW! | lessen van 75 minuten vanaf 15:45 – 17:00 € 145,-

  Vanaf woensdagmiddag 4 september t/m 9 oktober vindt er een nieuwe les plaats! Deze les wordt gegeven in een kleine groep max 4 kinderen, in deze lessen worden diverse oefeningen uit de yoga, rots en water, mindfulness & creatieve expressie samengevoegd én wordt de les afgewisseld met aerial-, & wobbelyoga. De les vindt plaats bij mij thuis: in studio Marabou Yoga.

  Locatie: Studio Marabou Yoga, Groningen,

   Inschrijven Kinderyoga XL   Geboortedatum kind


   * verplicht

   Ouder-kindyoga

   9 december 2021

   5x vanaf zaterdag 7 september t/m 12 oktober (muv 14 sep ivm opendag Buurtcentrum)

   9:30 – 10:15   €80,45,-

   Vanaf 2,5 tot 5 jaar

   Als ouder/verzorger is het geven van individuele aandacht het beste cadeau dat je je kind kunt geven. Samen yogales volgen is hopelijk niet alleen een positieve ervaring, maar ook een fijn één-op-één-moment voor jou en je kind. Het kan de onderlinge band versterken en jullie leren om samen te werken. Omdat de spanningsboog bij deze doelgroep kort is, wordt de les gegeven volgens een vaste structuur en worden een aantal onderdelen met regelmaat herhaald. Ik maak gebruik van thema’s zoals bijvoorbeeld de seizoenen, vieringen als Pasen, Sinterklaas en Kerst. Maar ben ook dol op verhalen van en gebruik graag (prenten)boeken als De Gruffalo, Het Muizenhuis, Fiet wil rennen, Moppereend of Rupsje Nooitgenoeg. Jonge kinderen zijn beelddenkers en kunnen zich aan het hand van het verhaal goed verplaatsen in het thema. Ik wissel verschillende spelvormen af, zoals voorlezen, zingen, kleuren en dansen / rennen, en maken we tijdens de cursus, om de week gebruik van een wobbelboard. Ik probeer van een yogales een leuk, speels en dynamisch avontuur te maken. Als ouder/ verzorger deel je samen met je kind de yogamat. Deze les duurt ca 45 minuten.

    

   Locatie zaterdag: Buurtcentrum Oranjewijk, Prinsesseweg 441, 9717 BK Groningen

    Inschrijven Ouder kind yoga    Geboortedatum kind


    * verplicht

    Kinderyoga

    9 december 2021

    5 X VANAF ZATERDAG 7 september t/m 12 oktober 2024 (muv 14 september) € 58,45,-

    Vanaf 6 tot 9 jaar

    Kinderen zijn van nature puur en onbevangen. Helaas kunnen deze eigenschappen verloren gaan, doordat er steeds meer van hen wordt verwacht. Daarnaast zijn er kinderen die het lastig vinden om met de dagelijkse drukte, prikkels en prestatie om te gaan. In mijn lessen wil ik uitdragen dat je goed bent zoals je bent, dat je mag zijn wie je bent en dat je mag ontspannen. De lessen zijn gericht op het soepel en sterk maken van je lichaam. Daarnaast leren ze om positief te denken, door het gebruik van positieve affirmaties in de meditaties. In de houdingen wordt er geoefend met de ademhaling, coördinatie, stabiliteit, evenwicht en concentratie. De lessen zijn gevarieerd en dynamisch, de eindontspanning is vooral gericht op nidrayoga. De kinderen leren niet alleen hoe je kunt samenwerken, maar leren ook hoe je om kunt gaan met emoties / gevoelens en hoe je bij jezelf kunt blijven. De lessen zijn nuchter en speels van aard. De les op zaterdag duurt 55 minuten.

    Locatie: Buurtcentrum Oranjewijk, Prinsesseweg 441, 9717 BK Groningen

    6X VANAF WOENSDAG 4 SEPTEMBER T/M 9 OKTOBER 2024 €145,-

    Kinderyoga XL op woensdagmiddag Superkrachten voor je hoofd & lijf is een combinatie van (wobbel/aerial) yoga, oefeningen uit het rots & water programma en creatieve expressie. Deze les duurt 75 minuten en wordt in klein groepsverband gegeven (max 4 kinderen). Geschikt vanaf 8 t/m 12 jaar. Tijd: 15:45-17:00 

    Locatie: Studio Marabou Yoga, wijk Lewenborg in Groningen.

     

     Inschrijven kinder yoga     Geboortedatum kind

     [recaptcha size:compact]

     * verplicht

     Tieneryoga

     9 december 2021

     5X VANAF ZATERDAG 7 september t/m 12 oktober (muv 14 september) €58,45,-

     Vanaf 10 jaar

     “Piekeren is de verkeerde kant op schommelen” Piekeren is menselijk, meestal heb je er als tiener ook wel eens last van. Er gebeurt veel in je leven, je bent geen kind meer, maar ook nog niet volledig volwassen. Bij tieneryoga wordt er meer rekening gehouden met de veranderingen in je lichaam en je zogenoemde “puberbrein”. Misschien heb je soms periodes dat je niet lekker in je vel zit of heb je moeite met slapen, of misschien sluimeren er andere klachten. Je leert technieken om jezelf prettig en ontspannen te voelen. In mijn yogales probeer ik je bewust te laten worden van de verbinding tussen lichaam en geest. Allereerst gaat het vooral om het plezier en het leren luisteren naar je lichaam. Het gaat niet om lenig zijn of om de houdingen perfect te kunnen uitvoeren. Bij yoga gaat het om het zijn in het hier en nu, je aandacht is gericht naar binnen. Zie het als een moment waarbij je oefeningen gaat doen die niet alleen goed zijn voor je lichaam, maar ook kunnen bijdragen aan meer rust in je hoofd en zorgen voor een betere ademhaling. Je leert stoere en stevige houdingen die je lichaam niet alleen lening, maar ook krachtig maken. Deze les duur 55 minuten.

     De huidige groep is een samenstelling van tieners uit in de bovenbouw van het basisonderwijs & onderbouw voortgezetonderwijs.

     Locatie: Buurtcentrum Oranjewijk, Prinsesseweg 441, 9717 BK Groningen

      Inschrijven Tieneryoga (Zaterdag)      Geboortedatum kind


      * verplicht